English version


Herbert Stam

Uitbeelden van innerlijke processen

 
 

Wat vooraf ging.

Geboren in een creatieve familie (1945) begon ik al vroeg te tekenen, maar ik kon niet zomaar vrij tekenen. Ik had een verbinding nodig met iets of iemand en dan kwam de inspiratie als vanzelf. Ik wist niet dat dat een talent was en deed er verder niks mee.


Maar wat in ons is wil vroeger of later naar buiten en bij mij gebeurde dat op bijzondere wijze. Eind 1986 had ik een bijna-dood-ervaring. Ik stond met een transparant lichaam naast mijn aardse lichaam en voor me stond een stralend wezen van licht. Hij bracht me naar een wereld van Licht en Liefde waar ik drie dagen mocht verblijven.


Terug op aarde werd ik geconfronteerd met allerlei problemen en ging ik werken aan al wat mij in de weg zat. Ik deed een massage-opleiding, deed workshops en op een bepaald moment begon ik weer te tekenen. Maar nu in een bewuste verbinding met de wereld van licht en liefde. En zo ontstaan er tekeningen als hierboven. De tekeningen omvatten frequenties in kleur en energie die, in vaak symbolische vorm, worden doorgegeven. Ze zijn bedoeld voor innerlijke verbinding en meditatie.


Maar...

Het maken van deze tekeningen doe ik alleen vanuit het plezier dat ik erin heb om ze aan iemand, door te geven. Als ik teken zit ik namelijk alleen terwijl het mij juist om de verbinding gaat van mens tot mens. Werken voor mensen die naast of tegenover mij zitten heeft mijn voorkeur. Dan teken ik de situatie van het moment en de innerlijke stappen die iemand zet of juist niet zet naar een verandering ten goede.

Maar...

ik heb geen praktijk. Ik stel me op als een mede-mens. En omdat ik geloof dat een betere wereld alleen ontstaat door wat we uit liefde doen voor elkaar, vraag ik ook geen geld. Mensen kunnen naar mij toekomen of mij uitnodigen naar hen toe te komen. Kosten die ik moet maken vraag ik echter terug.


Het logo hieronder

In mijn bijna-dood-ervaring zag ik mijzelf in een transparant lichaam naast mijn aardse lichaam staan. In een workshop die ik volgde, zag ik mijzelf als een wezen van licht in mijn lichaam. Naar aanleiding daarvan heb ik dit logo  gemaakt om mijzelf en anderen eraan te herinneren dat we op aarde zijn om ons licht te verspreiden. En dat iedere hindernis een uitdaging is om deze te overwinnen uit liefde voor onszelf.
Dat wat je hier vindt bijdraagt aan je innerlijke reis naar een ander bewustzijn.


In liefde en vriendschap,

Herbert


Links