English version here


Herbert Stam

Tekenen van beelden uit de Geest

 
 

Beste medemens,


In 1945 werd ik geboren in een creatieve familie en het tekenen zat er al vroeg in. Zo zat ik als puber met schetsboek en potloden voor kinderen in de buurt te tekenen en, over van alles en nog wat, te vertellen vanuit innerlijke inspiratie. Ik wist echter niet dat dat een talent was, maar toen ik eind 1986 drie dagen in coma lag kreeg ik inzicht in waar de inspiratie vandaan kwam. Na mijn herstel begon ik beelden te tekenen die ik ontving als ik me afstemde op een persoon, een groep of een ander onderwerp. Van mijn talent heb ik echter nooit mijn werk gemaakt. Het vrij uitwisselen van hart tot hart, zoals ik deed als puber, is me altijd bijgebleven. Deze tekening hangt overigens in de praktijk van Pamela Kribbe in Tilburg. 


Omdat ik moest tekenen wat me werd getoond heb ik me de techniek zelf eigen gemaakt; ik heb hiervoor geen scholing gevolgd. De tekeningen zijn actibvaties om hogere energie over te brengen. Ze zijn in feite 3-dimensionaal en bevatten energiepoorten die zijn verbonden met andere dimensies. Gevoelige mensen kunnen dit ervaren en anderen kunnen door afstemmen en meditatie zich ermee verbinden.


Nou kan ik wel mooi tekenen maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het tekenen op papier niet mijn echte doel was. Dat gevoel werd versterkt door diverse mediums die zeiden: je weet nog niet half wie je bent; je moet veel meer aarden om te belichamen wat je spiritueel doet. Ook de duiding van de Maya sloot daarbij aan. Ik ben een gele boventoon ster; een poort naar andere dimensies. Dat was voor mij aanleiding genoeg om een opleiding en diverse workshops te volgen voor mijzelf. Ik wilde ont~dekken wat in mij bedekt was om te kunnen vinden wat al in me aanwezig was. En op een bepaald moment kreeg ik mijn innerlijke lichaam te zien met mijn stoffelijke omhulsel als jas. Een momentlang mocht ik mijn spirituele zelf zien als een stralend wezen van licht met de armen geheven. Hiervan maakte ik een logo. 
Wat in mij is, is ook in jou (en in al dat leeft) en het sluit helemaal aan bij de innerlijke weg die we als innerlijk persoon in het leven gaan op weg naar Licht en Liefde. Want dat is het pad dat ik mag wijzen.


Bij de LINKS doe ik e.e.a. verder uit de doeken.


In liefde en vriendschap,

Herbert


LINKS