Voorbeelden van een innerlijk proces

 
 

------------ Een sessie zittend aan tafel -------------


Ik zie haar staan in een weiland op een heuvel. Het is zonnig, de lucht is helderblauw en er zijn geen wolken. Ze is op blote voeten en draagt een blauw gebloemd jurkje. Ze is daar een jaar of 12-13. Ze kijkt naar het verleden, daar is een waterput die bedekt is met vierkante stenen. Ze durft niet naar de put.

Ik ben bij je, je hoeft dit niet alleen te doen.

Aarzelend gaat ze naar de put.

Haal de stenen maar weg, vertrouw. Ze haalt ze weg maar dan is er de angst voor het water in de put.

Ik kijk in de put en zie aan de voorkant waar ze staat donkere schaduw maar er is ook licht aan de andere kant en dieper naarbinnen glinster er wat. Ik vertel het haar. Maar de angst blijft.

Zal ik bij je komen staan?

Ja!

Ik stap spiritueel in haar proces en ze ervaart mijn aanwezig zijn innerlijk. Zal ik je hand vasthouden?

Nee, dat is niet nodig. Als je maar bij me blijft.

Ze klimt nu in de put, gaat het donkere water in en ik volg haar naar beneden. Beneden is een ovale grot met op de bodem een warm licht van goudkleurige kristallen. Wat verderop naar rechts, in wat natuurlijke schaduw ligt een klein kistje. Omdat daar wat schaduw is aarzelt ze weer.

Ga er maar naartoe, ik zie niks engs. Ze knielt en opent het kistje. Er ligt een hartje in van diep blauw met gouden tintelingen. Ze neemt het in haar handen en koestert het bij haar hart. Plots is ze weer buiten en rent enthousiast de heuvel af naar een oud huisje. Binnen is het knus met zacht gedempt licht. Bij een raam in de eenvoudige kamer zit een oude vrouw in een fauteuil. Door het geel-bruine gordijn valt een kiertje licht. Ze slaapt met haar hoofd rechtop alsfof ze zo kan ontwaken. Op een klein rond tafeltje links van haar bij het raam staat een leeg doosje. Het meisje legt het hartje erin. De oude vrouw glimlacht nu zacht. Wat ze had verloren is terug. Ze kan nu in vrede gaan. Het meisje neemt afscheid en keert terug naar haar eigen huis in een stadje met rode daken achter de duinen.

    De vrouw gaat naar huis en voelt zich anders, opgewekter. Zonder het te kunnen verklaren is er innerlijk iets veranderd. Later kwam ze nog terug voor andere processen.


------------- Een sessie op afstand -------------


Door me af te stemmen krijg ik de beelden door. Dit kan ook op afstand als ik b.v. teken of een behandeling geef. In dit geval was het een vader die hulp vroeg voor zijn dochter. Omdat ik niet werk zonder permissie vroeg ik spiritueel toestemming en kreeg die ook.


Ze is in zak en as door de spanning in huis door de komende scheiding van haar ouders. Ze ervaart alles als grauw en kleurloos. In haar kamer staat ze in donkere kleding voor de open klerenkast. De linkerdeur is open en ze ziet alleen maar donkere kleren. Ik kom binnen als een kind van een jaar of 10. (zij is 16) Ze merkt mijn aanwezigheid niet op. Ik heb een doosje potloden bij me met puntjes van gekleurd licht. Ik “teken” een craquelure glazen potje met daarin een warm brandend kaarsje. Ik zet het potje in de rechterhoek op de bovenste plank in de kast. Het licht toont een helder-rode trui. Bij haar bed zet ik een lange brandende kaars in een standaard op de grond. Als een vlam die over haar waakt en negatieve energie verbrandt. Dan verlaat ik de kamer. Ik ben nog een paar keer teruggeweest voor verdere behandeling en kreeg daarna een signaal dat het klaar was.


Haar vader belt me op en zegt dat ze zich met meer kleur kleedt en zich overeenkomstig gedraagt.


Terug naar de links